عنوان مطلب
در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد
چه کسانی توانایی انجام جراحی چاقی را دارند؟
دلیل اضافه وزن هرچه که باشد، سلامت فرد را به خطر می اندازد و باید برای رفع آن اقدام کرد. به گفته متخصصان، چاقی مهم ترین بیماری قرن 21 است که متاسفانه عوارض بسیار زیادی را هم به دنبال دارد. چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشارخون، آرتروز زانو، برخی سرطان ها( سینه، رحم، تخمدان، کیسه صفرا، روده بزرگ، پروستات)، اختلالات باروری و … می شود. همچنین براساس مطالعات آماری افراد چاق بیش تر از افراد معمولی در بیمارستان بستری می شوند و شیوع سکته قلبی در آن ها سه برابر بیشتر از افراد معمولی است.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی کاهش وزن هستند؟
BMI یا شاخص توده ی بدنی فرد نشانگر وضعیت جسمانی فرد از لحاظ اضافه وزن یا چاقی می باشد. اما شاخص توده بدنی چیست؟ شاخص توده ی بدنی یا BMI نسبت قد و وزن یک فرد می باشد.
عددی که به دست می آید اگر بین 20 و 25 باشد نرمال است. اگر این عدد بین 25 تا 30 باشد یعنی فرد اضافه وزن دارد، بین 30 تا 35 باشد چاق به حساب می آید و بالای 35 مریضی چاقی محسوب می شود.
اگر BMI فرد بالای 40 باشد فرد باید برای درمان چاقی خود حتما جراحی کند و با رژیم چاقی، فرد به بهبودی نمی رسد.
BMI بالای 50 به معنای چاقی سوپر و خیلی شدید است که جراحی در آن الزامی است.
نوجوانان معمولا یک کاندید خوب برای جراحی چاقی محسوب نمی شود؛ مگر آن که بیش از حد چاق باشند و یا بیماری مرتبط با وزن داشته باشند.
علاوه برBMI مناسب برای جراحی چاقی افراد باید ویژگی های دیگری هم داشته باشند تا کاندیدای مناسبی برای جراحی چاقی باشند مانند:
_ فرد یک بزرگسال چاق باشد، به خصوص اگر شرایط مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع دو را داشته باشد.
_ فرد خطرات احتمالی و مزایای جراحی را بداند.
_ برای وفق دادن میزان خورد و خوراک بعد از جراحی آماده باشد.
_ اقدام به تغییر سبک زندگی کرده باشد تا وزن خود را پس از جراحی ثابت نگه دارد.
جراحی های چاقی انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها دارای روش های متفاوتی هستند و همچنین مناسب افراد خاصی هستند.
جراحی های معمول چاقی عبارتند از باندینگ معده، اسلیو معده، جراحی های بای پس معده، بالون معده و … .
در این مقاله به دو جراحی چاقی بالون معده و حلقه معده(باندینگ) اشاره می کنیم.
بالون معده
بالون معده یکی از روش های جراحی برای درمان چاقی است. در این روش یک کیسه سیلیکونی و نرم، از راه دهان وارد معده شده و با تزریق نرمال سالین یا هوا به داخل آن متسع می گردد. بالون در واقع حجمی از معده را اشغال نموده و مانع پرخوری فرد و در نتیجه باعث کاهش وزن می شود.
توجه داشته باشید که استفاده از بالون معده یک روش کوتاه مدت است و همیشگی نیست. بعد از 6 ماه که فرد به رژیم غذایی مناسب خود عادت کرد، بالون به روش آندوسکوپی خارج می گردد.
حلقه معده
این حلقه حجم قسمت فوقانی معده را کوچک می کند و با خوردن مقدار کمی از غذا معده پر خواهد شد. اگر خوردن تداوم یابد، باعث استفراغ بیمار می شود. در این روش هورمون هایی که باعث افزایش اشتها می شود، کنترل نمی شوند.
در این روش یک حلقه ی قابل تنظیم از جنس سیلیکون به دور قسمت اول معده اندکی پایین تر از محل اتصال مری به معده تعبیه می شود و یک مخزن جهت تنظیمات بعدی زیر پوست جدار شکم تعبیه می شود که از طریق تزریق آب مقطر استریل از خارج به داخل این مخزن حلقه تنگ تر می شود در نتیجه میزان غذای ورودی محدود میشود.
با وجود اینکه امروزه گایدلاین ها و ابزار های بسیاری در دسترس است تا بفهیم آیا کاندید جراحی لاغری هستیم یا نه؟ اما نباید فراموش کرد که تنها جراح فوق تخصص چاقی است که می تواند با بررسی تاریخچه بیماری، وزن و قد، معاینه فیزیکی و … در مورد ضرورت انجام عمل چاقی تصمیم بگیرد و تنها وی می تواند نوع جراحی چاقی مناسب شما را تعیین کند.
سعی کنید در انتخاب جراح خود دقت فرمایید که حتما دارای مدرک رسمی فلوشیپ فوق تخصصی جراحی چاقی و عضو انجمن جراحی چاقی ifso باشد.
برای دریافت مشاوره تخصصی درباره جراحی کاهش وزن و رزرو نوبت توسط پزشک جراح فلوشیپ فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی و متابولیک و عضو انجمن جراحی چاقی ، دکتر شهاب شهابی کافیست با شماره تلفن های 09357181716 – 09909666941 تماس حاصل فرمایید.
متن
بخش مهمی از مطلبمتن |
متن
تعقیب
[…] آیا من کاندید مناسبی برای اعمال جراحی چاقی محسوب می شوم… […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.