کم کاری تیروئید و چاقی

در این نوشته دکتر شهاب شهابی درباره رابطه بین چاقی و کم کاری تیروئید و چه ارتباطی بین بیماری کم کاری تیروئید چاقی و اضافه وزن وجود دارد، درمان و بهبود عملکرد تیروئید با روش جراحی چاقی صحبت می کند.

دکتر شهاب شهابی

چاقی یکی از مهمترین عواملی است که خطرات زیادی برای سلامتی افراد ایجاد می کند. شیوع چاقی در سراسر جهان از اواسط دهه 1970 افزایش یافته است. افزایش وزن با افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، بیماری کلیوی، بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. بنابراین چاقی شدید یک علت مهم مرگ و میر زودرس در میان سالمندان است علاوه بر این چاقی مرکزی، با بسیاری از ناهنجاری های غدد درون ریز از جمله اختلال عملکرد تیروئید مرتبط است. ما در این مقاله درباره ارتباط بین کم کاری تیروئید و چاقی و روش های درمان آن صحبت می کنیم.

اختلال عملکرد کم کاری تیروئید و چاقی

اختلال عملکرد کم کاری تیروئید با تغییرات در وزن و چاقی مرتبط است. کم کاری تیروئید بیماری است که اغلب با افزایش وزن، کاهش ترموژنز و سرعت متابولیک همراه است. در یک مطالعه بر جمعیت اخیر روی افراد بالای 40 سال با شاخص توده بدنی (BMI) حداقل 30، کم کاری تیروئید با BMI بالاتر و شیوع بالاتر چاقی مرتبط بود. اختلال عملکرد تیروئید خفیف با تغییرات قابل توجهی در وزن بدن و چاقی مرتبط است و احتمالاً یک عامل خطر برای افراد دارای اضافه وزن و چاقی است. به طور کلی تیروئید و چاقی با هم مرتبط هستند.

 اختلال عملکرد کم کاری تیروئید و چاقی
ارتباط بین تیروئید و وزن بدن

تیروئید یک بیماری است که سبب تغییرات وزن بدن افراد می شود. با کاهش و افزایش هورمون تیروئید تغییراتی در وزن افراد به وجود می آید. BMR(سوخت و ساز پایه) یک شاخص اندازه گیری برای هورمون تیروئید محسوب می شود و مطالعات نشان داده است که BMR کمتر نشان دهنده فعالیت کمتر غده تیروئید و BMR بیشتر نشان دهنده فعالیت بیشتر غده تیروئید می باشد.

چه رابطه ای بین کم کاری تیروئید و چاقی وجود دارد؟

BMR در یک فرد مبتلا به کم کاری تیروئید کاهش می یابد. همچنین افراد دچار بیماری کم کاری تیروئید با چاقی یا افزایش وزن مواجه می شوند. یکی از دلایل اصلی که سبب چاقی و افزبش وزن در افراد دچار بیماری غددی کم کاری تیروئید می باشد، جمع شدن آب و نمک اضافی در بدن افراد است.

پس از درمان کم کاری تیروئید چقدر می توانم وزن کم کنم؟

از آنجایی که بیشتر افزایش وزن یا چاقی در کم کاری تیروئید، تجمع نمک و آب است.افراد پس از درمان کم کاری تیروئید با کاهش وزن کمی مواجه می شوند. به طور کلی افراد زیادی فکر می کنند که با درمان تیروئید وزن قابل توجهی را کم می کنند در صورتی که علت اصلی تیروئید، تجمع آب و نمک است نه تجمع چربی است.

آیا می توان از هورمون تیروئید برای کاهش وزن استفاده کرد؟

هورمون های تیروئید در گذشته به عنوان یک ابزار کاهش وزن استفاده شده است.
بسیاری از افراد چاق که دچار بیماری تیروئید نیز هستند فکر می کنند که با درمان تیروئید به وزن ایده ال خود می رسند که این روش را مناسب ترین و بهترین روش برای رسیدن به وزن ایده ال می دانند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند استفاده از هورمون تیروئید برای کمک به کاهش وزن ممکن است عواقب منفی قابل توجهی داشته باشد، مانند از دست دادن پروتئین عضلانی و هر گونه کاهش چربی مورد نیاز بدن در انسان همراه باشد. کم کاری تیروئید اغلب با افزایش وزن همراه است.
بیماران کم‌کاری تیروئید ممکن است تنها کاهش وزن متوسط و یا گذرا را در طول درمان هورمونی تجربه کنند. دفع آب اضافی بدن، به جای کاهش توده چربی، دلیل این تغییر وزن بدن است.

کم کاری تیروئید و جراحی چاقی

همیشه این سوال پیش می آید که افرادی که دچار بیماری های غددی هستند می توانند عمل جراحی چاقی را انجام دهند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که افراد چاق برای بهبود عملکرد کم کاری تیروئید خود می توانند یکی از روش های جراحی چاقی را با مشورت با پزشک خود انتخاب کنند و راهی برای کاهش وزن و بهبود عملکرد تیروئید شود.
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که جراحی چاقی، همراه با جایگزینی هورمون، می تواندBMI کلی را کاهش دهد . در این آزمایش خاص، 93 فرد مبتلا به کم کاری تیروئید تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفتند و به 83 نفر از این شرکت کنندگان هورمون تیروئید جایگزین داده شد. همه این افراد پس از یک سال به دوز کمتری نیاز داشتند و 13.2 درصد از آنها اصلاً نیازی به جایگزینی هورمونی نداشتند.
در حال حاضر مطالعات بیشتری در حال انجام است که بینش بیشتری در مورد انواع مختلف جراحی چاقی ارائه می دهد.

غده تیروئید چگونه بر وزن شما تأثیر می گذارد؟

غده تیروئید چگونه بر وزن شما تأثیر می گذارد؟

تیروئید مقدار غیرطبیعی هورمون تولید می کند که ممکن است منجر به بسیاری از علائم شود.
از آنجایی که این بیماری بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد، بسیاری از افرادی که از کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید رنج می برند با تغییرات وزن دست و پنجه نرم می کنند. در واقع، بسیاری از افراد در کاهش وزن حتی هنگام ورزش و رژیم غذایی مشکل دارند.
علاوه بر افزایش وزن غیرقابل توضیح، علائم این اختلالات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پوست خشک
  • موی خشک
  • ریزش مو
  • افسردگی
  • یبوست
  • ضربان قلب آهسته
  • خستگی

اگر هر یک از این علائم هشدار دهنده را تجربه می کنید، توصیه می کنیم با پزشک مراقبت های اولیه خود ملاقات کنید. آنها می توانند با انجام چند آزمایش خون مشکل را تشخیص دهند.

نتیجه گیری

وقتی ما درباره اختلالات عمکلرد تیروئید صحبت می کنیم همیشه با دو نوع کم کاری تیروئید و پر کاری تیروئید مواجه می شویم که هرکدام به نوعی تغییراتی در وزن افراد ایجاد می کند. کم کاری تیروئید و چاقی ارتباط بسیار زیادی با هم دارند و اغلب افراد دچار این بیماری با افزایش وزن و چاقی دچار می شوند و انواع روش های جراحی چاقی مثل بای پس معده و اسلیو معده روش هایی برای بهبود کم کاری تیروئید می باشد.

درمان هموروئید - درمان همورویید
جراح چاقی و متابولیک | فلوشیپ جراح لاپاراسکوپی تهران | جراح لاغریدکتر شهاب شهابی

انواع جراحی های چاقی

انواع جراحی های باریاتریک (چاقی)   اعمال جراحی چاقی به سه دسته ی کلی تقسیم می شوند: _ اعمال محدود کننده _ اعمال سوء جذبی _ اعمال ترکیبی(محدود کننده + سوء جذبی)   آیا من کاندید مناسبی برای اعمال جراحی چاقی محسوب می شوم؟   اعمال جر…
جراحی کاهش وزن مناسب چه کسانی است؟ | افراد کاندید جراحی لاغری | جراحی باریاتریک | اندیکاسیون جراحی چاقی | کاندید عمل جراحی لاغری | جراحی کوچک کردن معدهدکتر شهاب شهابی

معاینه، درمان و علائم فتق (هرنی)

روش های مختلف درمان فتق (هرنی) چیست؟ اگر فتق، درمان نشود، ممکن بخشی از روده شما در دیواره شکم به دام بیافتد. اگر قسمت گیر کرده روده شما جریان خون کافی دریافت نکند، این امر باعث می‌شود که بافت روده سیاه  یا پاره شود. لائم ايسکمی (کاهش خون رسانی) و کم خو…

انواع فتق های جدار شکم (هرنی شکمی)

فتق جدار شکمی ( هرنی شکمی ) چیست؟ فتق های جدار شکم  (به انگلیسی هرنی :Hernia) زمانی اتفاق می افتد که لایه های درونی عضله شکمی ضعیف شده ، منجر به تورم یا پارگی شود . همانطور که تیوپ از داخل به تایر آسیب دیده فشار می آورد ، لایه داخلی شکم هم به…

چه کسانی میتوانند جراحی لاپاروسکوپی انجام دهند؟

جراحی لاپاروسکوپی مناسب چه کسانی است؟ جراحی لاپاراسکوپی دو کاربرد دارد چرا که می تواند همزمان هم برای تشخیص بیماری و هم برای درمان بیماری شما به کار رود.امروزه اکثر اعمال جراحی شامل انواع جراحی های چاقی و متابولیک  ،جراحی کانسرهای (سرطان…
جراحی چاقی و باریاتریک ، درمان جراحی چاقی

مقدمه ای بر جراحی های چاقی (باریاتریک)

با افزایش افراد چاق در جوامع پیشرفته نیاز به درمان جراحی چاقی در اغلب جوامع نسبت به قبل افزایش چشمگیری داشته است به طبع روش های کم خطر تر از قبیل رژیم ورزش و تغییرات رفتار ی وتغییرات شیوه زندگی  نسبت به اعمال جراحی در اولویت قرار دارند.طبق آ…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *