کم کاری تیروئید و چاقی
در این نوشته دکتر شهاب شهابی درباره رابطه بین چاقی و کم کاری تیروئید و چه ارتباطی بین بیماری کم کاری تیروئید چاقی و اضافه وزن وجود دارد، درمان و بهبود عملکرد تیروئید با روش جراحی چاقی صحبت می کند.
چاقی یکی از مهمترین عواملی است که خطرات زیادی برای سلامتی افراد ایجاد می کند. شیوع چاقی در سراسر جهان از اواسط دهه 1970 افزایش یافته است. افزایش وزن با افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، بیماری کلیوی، بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. بنابراین چاقی شدید یک علت مهم مرگ و میر زودرس در میان سالمندان است علاوه بر این چاقی مرکزی، با بسیاری از ناهنجاری های غدد درون ریز از جمله اختلال عملکرد تیروئید مرتبط است. ما در این مقاله درباره ارتباط بین کم کاری تیروئید و چاقی و روش های درمان آن صحبت می کنیم.
اختلال عملکرد کم کاری تیروئید و چاقی
اختلال عملکرد کم کاری تیروئید با تغییرات در وزن و چاقی مرتبط است. کم کاری تیروئید بیماری است که اغلب با افزایش وزن، کاهش ترموژنز و سرعت متابولیک همراه است. در یک مطالعه بر جمعیت اخیر روی افراد بالای 40 سال با شاخص توده بدنی (BMI) حداقل 30، کم کاری تیروئید با BMI بالاتر و شیوع بالاتر چاقی مرتبط بود. اختلال عملکرد تیروئید خفیف با تغییرات قابل توجهی در وزن بدن و چاقی مرتبط است و احتمالاً یک عامل خطر برای افراد دارای اضافه وزن و چاقی است. به طور کلی تیروئید و چاقی با هم مرتبط هستند.
ارتباط بین تیروئید و وزن بدن
تیروئید یک بیماری است که سبب تغییرات وزن بدن افراد می شود. با کاهش و افزایش هورمون تیروئید تغییراتی در وزن افراد به وجود می آید. BMR(سوخت و ساز پایه) یک شاخص اندازه گیری برای هورمون تیروئید محسوب می شود و مطالعات نشان داده است که BMR کمتر نشان دهنده فعالیت کمتر غده تیروئید و BMR بیشتر نشان دهنده فعالیت بیشتر غده تیروئید می باشد.
چه رابطه ای بین کم کاری تیروئید و چاقی وجود دارد؟
BMR در یک فرد مبتلا به کم کاری تیروئید کاهش می یابد. همچنین افراد دچار بیماری کم کاری تیروئید با چاقی یا افزایش وزن مواجه می شوند. یکی از دلایل اصلی که سبب چاقی و افزبش وزن در افراد دچار بیماری غددی کم کاری تیروئید می باشد، جمع شدن آب و نمک اضافی در بدن افراد است.
پس از درمان کم کاری تیروئید چقدر می توانم وزن کم کنم؟
از آنجایی که بیشتر افزایش وزن یا چاقی در کم کاری تیروئید، تجمع نمک و آب است.افراد پس از درمان کم کاری تیروئید با کاهش وزن کمی مواجه می شوند. به طور کلی افراد زیادی فکر می کنند که با درمان تیروئید وزن قابل توجهی را کم می کنند در صورتی که علت اصلی تیروئید، تجمع آب و نمک است نه تجمع چربی است.
آیا می توان از هورمون تیروئید برای کاهش وزن استفاده کرد؟
هورمون های تیروئید در گذشته به عنوان یک ابزار کاهش وزن استفاده شده است.
بسیاری از افراد چاق که دچار بیماری تیروئید نیز هستند فکر می کنند که با درمان تیروئید به وزن ایده ال خود می رسند که این روش را مناسب ترین و بهترین روش برای رسیدن به وزن ایده ال می دانند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند استفاده از هورمون تیروئید برای کمک به کاهش وزن ممکن است عواقب منفی قابل توجهی داشته باشد، مانند از دست دادن پروتئین عضلانی و هر گونه کاهش چربی مورد نیاز بدن در انسان همراه باشد. کم کاری تیروئید اغلب با افزایش وزن همراه است.
بیماران کمکاری تیروئید ممکن است تنها کاهش وزن متوسط و یا گذرا را در طول درمان هورمونی تجربه کنند. دفع آب اضافی بدن، به جای کاهش توده چربی، دلیل این تغییر وزن بدن است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.