راهکار های درمانی رفلاکس معده
در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد بروز بیماری رفلاکس معده، راهکار های درمانی رفلاکس معده به روش های مختلف دارویی و جراحی لاپاراسکپی صحبت می کند.
رفلاکس اسید که می تواند منجر به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شود، این بیماری زمانی رخ می دهد که اسید از معده وارد مری شود و باعث تحریک آن شود.
درمان رفلاکس معده در صورتی که خیلی شدید نباشد و فقط علائم خفیفی مانند ناراحتی خفیف قفسه سینه یا مشکل در بلع را تجربه کنید، می تواند بسیار ساده باشد. در اینجا به برخی از درمان های خانگی برای این بیماری و اینکه چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید، اشاره می کنیم.
التهاب طولانی مدت مری ناشی از ریفلاکس اسید می تواند منجر به عوارض دیگری مانند:
- باریک شدن مری که می تواند منجر به مشکلات بلع شود
- ایجاد زخم های باز (یا زخم) در مری که می تواند خونریزی کند و باعث مشکل در بلع شود.
- تغییرات پیش سرطانی در مری مانند تغییر در پوشش زیرین مری
راهکارهایی برای درمان رفلاکس اسید معده
رفلاکس اسید معده بسته به رژیم غذایی و شدت آن می تواند علائم مختلفی داشته باشد . علائم شایع عبارتند از سرفه مزمن ، اختلال در خواب به دلیل ناراحتی، سوزش سر دل در قفسه سینه پس از غذا خوردن، یا احساس توده در گلوباشد.
کارهای کمی وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا علائم را به حداقل برسانید و از بروز رفلاکس اسید جلوگیری کنید، اگرچه ممکن است برای همه کارساز نباشد.
پرهیز از پرخوری برای کاهش رفلاکس معده
از آنجایی که رفلاکس معده معمولاً توسط غذایی که می خوریم ایجاد می شود، تمرکز بر رژیم غذایی می تواند علائم را کاهش دهد. قانون شماره یک پرهیز از پرخوری است . تحقیقات نشان داده است که بیشتر علائم بعد از غذا خوردن رخ می دهد و هر چه حجم غذا بزرگتر باشد، علائم بدتر می شود.
کاهش وزن با روش های جراحی چاقی برای کاهش علائم رفلاکس اسید معده موثر است.
کاهش مصرف الکل برای کاهش رفلاکس معده
مطالعات دیگر مصرف الکل را با افزایش اسید معده مرتبط می دانند که منجر به افزایش علائم رفلاکس معده، حتی در افراد سالم می شود. بنابراین، محدود کردن میزان مصرف الکل می تواند به جلوگیری از سوزش سر دل کمک کند.
پرهیز از غداهای اسیدی برای کاهش رفلاکس معده
علاوه بر الکل و پرخوری، دلایل رژیم غذایی دیگری نیز برای رفلاکس اسید وجود دارد که به شما در جلوگیری از علائم کمک می کند. غذاهای اسیدی که ممکن است باعث تشدید سوزش سر دل شوند عبارتند از:
- آب مرکبات
- سس گوجه فرنگی
- غذای سرخ شده
- شکلات
- قهوه
- کافئین
- نوشیدنی های گازدار
- سیر و پیاز
استفاده از عذا های با فیبر بالا برای کاهش رفلاکس معده
غذاهایی که فیبر بالایی دارند می توانند به شما در جلوگیری و کاهش علائم رفلاکس اسید معده کمک کنند. سعی کنید غذاهایی مانند غلات کامل، سبزیجات ریشه دار مانند هویج و چغندر و سبزیجات سبز مانند بروکلی مصرف کنید. آجیل و میوه هایی با محتوای آب بالا مانند هندوانه نیز می توانند کمک کنند.
عدم مصرف غذا قبل از خواب برای کمک به کاهش رفلاکس معده
یکی از راههای جلوگیری از تأثیر رفلاکس اسید معده بر خواب، اجتناب از خوردن حداقل سه ساعت قبل از خواب است. مطالعات نشان داده است افرادی که نزدیکتر به زمان خواب غذا میخورند، علائم رفلاکس معده GERD را افزایش میدهند.
چهار روش برای درمان بیماری ریفلاکس معده
گاهی اوقات داروهای خانگی رفلاکس اسید برای کاهش علائم شما کافی نیستند. ممکن است علائمی مشابه رفلاکس معده داشته باشید، اما در واقع نشانههای یک بیماری شدیدتر هستند.
چهار روش برای درمان بیماری ریفلاکس معده (GERD) وجود دارد که شامل دارو و جراحی می شود. اغلب بیماران به ترکیبی از تغییرات سبک زندگی و رژیم دارویی به خوبی پاسخ می دهند.
برخی از بیماران تسکین رضایت بخشی از آن روش ها پیدا نمی کنند و نیاز به مداخله جراحی دارند. سایر بیماران ممکن است جراحی را به عنوان جایگزینی برای مصرف دارو در طول عمر انتخاب کنند.
رویکردهای درمانی رفلاکس معده GERD
- تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی
- دارو
- درمان آندوسکوپی
- عمل جراحی
تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی برای درمان رفلاکس معده
تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی اولین قدم در درمان GERD است. برخی غذاها رفلاکس را بدتر می کنند.
توصیه هایی برای کمک به کاهش علائم عبارتند از:
- اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید – از بین تمام تغییراتی که می توانید در سبک زندگی ایجاد کنید، این موثرترین روش است.
- از غذاهایی که سطح اسید معده شما را افزایش می دهند، از جمله نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
- از غذاهایی که فشار را در قسمت تحتانی مری کاهش می دهند، مانند غذاهای چرب، الکل و نعناع پرهیز کنید.
- از غذاهایی که بر پریستالسیس (حرکات ماهیچه ای در دستگاه گوارش شما) تأثیر می گذارد، مانند قهوه، الکل و مایعات اسیدی خودداری کنید.
- از غذاهایی که تخلیه معده را کند می کنند، از جمله غذاهای چرب خودداری کنید.
- از خوردن وعده های غذایی حجیم خودداری کنید.
- ترک سیگار.
- بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید.
- هنگام دراز کشیدن سطح سر خود را بالا ببرید.
درمان رفلاکس معده با مصرف دارو
اگر تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی موثر واقع نشد، پزشک ممکن است داروهای خاصی را تجویز کند. دو دسته دارو برای رفلاکس وجود دارد. یکی سطح اسید معده را کاهش می دهد و دیگری سطح تحرک (حرکت) در دستگاه گوارش فوقانی را افزایش می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.