فوایدو لزوم مصرف پروتئین بعد از جراحی چاقی، چه مواد غذایی پروتئین دارند؟
در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد میزان پروتئین لازم برای بدن، علت مصرف پروتئین بعد از جراحی چاقی و غذاهای سرشار از پروتئین صحبت می کند.
غذای کافی خوردن پس از کاهش وزن، اساس سالم ماندن و حفظ نتایج کاهش وزن است. تغییر رژیم غذایی برای کاهش وزن یک نیاز ضروری می باشد، حتی برای کسانی که تصمیم به انجام جراحی کاهش وزن دارند. رژیم غذایی نقش کلیدی و اساسی در موفقیت طولانی مدت دارد. در این مقاله درباره لزوم مصرف پروتئین بعد از جراحی چاقی صحبت می کنیم.
داشتن رژیم غذایی با پروتئین بالا
زنان باید سعی کنند 60 تا 80 گرم در روز غذا بخورند، در حالی که مردان باید 70 تا 90 گرم مصرف کنند. این ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما پس از کاهش وزن، شکم فرد فقط به اندازه یک تخم مرغ خواهد بود، مهم نیست که کدام منبع پروتئین را در هر وعده غذایی انتخاب می کنید، قبل از این که خیلی سیر شوید، ابتدا مقدار پروتئین لازم را بخورید.
برای شروع رژیم غذایی با پروتئین بالا، به سراغ گوشت های بدون چربی بروید که پروتئین و مواد مغذی بالایی دارند و کالری کمی دارند. سینه مرغ (بدون استخوان و بدون پوست)، بوقلمون و ماهی تن گزینه های عالی برای یک ناهار یا شام هستند. سفیده تخم مرغ، شیر بدون چربی، ماست یونانی و پنیر نیز سرشار از پروتئین می باشند.
گنجاندن پروتئین بیشتر در رژیم غذایی، به این معنی نیست که، دائماً شروع به خوردن گوشت کنید، منابع پروتئینی گیاهی زیادی وجود دارد که می توانید آن ها را امتحان کنید. توفو، آجیل، لوبیا، محصولات سویا و دانه ها مانند کاموت و کینوا همگی سرشار ازپروتئین هستند.
علت مصرف پروتئین بعد از جراحی چاقی
جراحی چاقی، یک روش پیچیده است که منجر به تغییرات فیزیولوژیکی می شود. در ابتدا به دلیل محدود بودن انرژی، تغییراتی که برای رسیدن به کاهش وزن قابل توجه لازم است، به راحتی قابل دستیابی است. با این حال، جراحی چاقی، عوارض تغذیه ای مانند کمبود پروتئین را افزایش می دهد. در واقع علت اصلی کمبود پروتئین، مربوط به ناتوان بودن بیمار در جذب مقادیر کافی پروتئین از غذای مصرف شده است.
درطی فرآیند کاهش وزن، در صورتی که بیمار مقدار کافی پروتئین مصرف نکند، ممکن است سارکوپنی ایجاد شود. سارکوپنی یک سندرمی می باشد که با از دست دادن سریع توده عضلانی و قدرت عضلات اسکلتی مشخص می شود. در آن دسته از بیمارانی ایجاد می شود که تحت عمل جراحی چاقی قرار میگیرند، کاهش ۲۵ درصد از توده عضلانی قبل از عمل و یک سال بعد از جراحی، قابل قبول است. بر اساس مطالعات مشاهده شده، پری آلبومین به تدریج کاهش پیدا کرده است، به گونه ای که حدود 40 درصد از افرادی که جراحی چاقی انجام داده اند، کمبود پروتئین خفیفی را تا یک سال پس از جراحی نشان می دهند.
حفظ توده عضلانی بدون چربی یک ایده مطلوب است. اگرچه کاهش 25 درصدی توده بدون چربی، نسبت به کاهش وزن کلی ، قابل قبول به نظر می رسد، اما در مورد اینکه، به چه انداره از دست دادن این بافت، پس از روش های جراحی چاقی قابل قبول است،وجود ندارد. یک بررسی سیستماتیک نشان داد که کاهش توده بدون چربی، در جایی که از دست دادن توده عضلانی، یک معیار برای ارزیابی در نظر گرفته میشود، میتواند به دلیل مصرف کم منابع پروتئین (به عنوان مثال، گوشت قرمز) توسط بیماران بعد از جراحی چاقی باشد.
بیماران بعد از جراحی چاقی چه مقدار پروتئین نیاز دارند؟
اکثر افرادی که جراحی چاقی انجام داده اند، روزانه بین 60 تا 80 گرم پروتئین نیاز دارند. این مقدار ممکن است با توجه به روش ها، عوارض، شرایط پزشکی، سطح فعالیت و سایر عوامل متفاوت باشد. برخی از آن ها به 100 گرم پروتئین در روز نیاز دارند.
در مرحله اولیه پس از عمل جراحی چاقی، اکثر افراد برای مدت زمانی، فقط از مایعات در رژیم غذایی استفاده می کنند. مکمل های پروتئینی، غالبا بیشترین کالری مصرفی را در این مرحله تشکیل می دهند. هنگامی که مصرف غذاهای کامل به آرامی از سر گرفته شود، نیاز به مکمل های پروتئینی کاهش می یابد.
با این حال، استفاده کردن از مکمل های پروتئینی هنگامی که نتوانید از غذا به اندازه کافی پروتئین دریافت کنید، مفید است. مکمل هایی باید مصرف شود که حاوی تمام 9 اسید آمینه ضروری (IAA) هستند. این اسیدهای آمینه،در واقع، پروتئین ها را می سازند و بدن نمی تواند آن ها را تولید کند، بنابراین باید از رژیم غذایی تامین شوند. آب پنیر، سفیده تخم مرغ و مکمل های پروتئین سویا نیز گزینه های خوبی برای بدست آوردن اسید آمینه ضروری هستند.
غذاهای سرشار از پروتئین
گزینه های زیادی برای غذاهای غنی از پروتئین وجود دارد. پروتئین منابع حیوانی حاوی تمام IAA اسید آمینه های ضروری هستند، در حالی که منابع گیاهی این گونه نیستند. برای گیاه خواران ضروری است که انواع غذاهای غنی از پروتئین را مصرف کنند تا مطمئن شوند که مکمل کامل اسید های آمینه ضروری را دریافت می کنند.
نمونه هایی از غذاهای غنی از پروتئین عبارتند از:
- گوشت
- طیور
- تخم مرغ
- ماهی
- شیر
- لوبیا
- عدس
- ماهی تن
- دانه ها
- قارچ
- میگو
- پنیر
- سویا
- دانه
مصرف پروتئین خود را در طول روز پخش کنید. پروتئین به شما کمک می کند مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنید، بنابراین خوردن مقدار کمی پروتئین با هر وعده غذایی یا میان وعده نه تنها به شما کمک می کند تا تمام پروتئین مورد نیاز خود را دریافت کنید، بلکه به شما کمک می کند بین وعده های غذایی کمتر احساس گرسنگی کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.