رفلاکس معده و چاقی و جراحی معده
در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد درباره ارتباط بین چاقی و رفلاکس معده، نقش جراحی چاقی بر درمان بیماری رفلاکس معده توضیح می دهد.
در این مقاله درباره ارتباط بین چاقی و رفلاکس معده و نقش جراحی چاقی بر درمان این بیماری صحبت می کنیم. مطالعات انجام شده نشان می دهد، شاخص توده بدنی بالا یکی از عوامل خطر برای ایجاد این بیماری است. افرادی که اضافه وزن دارند، 6 برابر افرادی که اضافه وزن ندارند، علائم رفلاکس معده را تجربه می کنند.
افرادی که از چاقی رنج می برند، سطح آنزیم های لوزالمعده و صفرای آنها بالاتر است، که ممکن است اسید معده، مری را تحریک کند. اضافه وزن باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها می شود، که یکی از بیماری های مرتبط با اضافه وزن، رفلاکس معده می باشد. انجمن آندوسکوپی دستگاه گوارش در آمریکا، چاقی را به عنوان عامل اصلی سوزش سردل می دانند. در بعضی مواقع افزایش وزن موقت، که در دوران بارداری اتفاق می افتد، می تواند باعث سوزش سر دل شود.
رفلاکس اسید در دوران بارداری، به دلیل افزایش سطح هورمون ها است. معمولا بدترین حالت در سه ماهه سوم، می باشد. رفلاکس معده معمولا دو یا چند بار در هفته اتفاق می افتد.
رفلاکس معده چیست؟
در واقع، رفلاکس معده، حرکت محتویات معده به سمت مری است، که باعث ضعیف شدن دریچه تحتانی مری (ماهیچه ای که مری و معده را به هم متصل میکند) می شود. در شرایط معمولی و عادی، هنگامی که غذایی خورده می شود، دریچه باز می شود و پس از آن بسته می شود. برعکس آن، در صورت رفلاکس معده، دریچه پس از آن بسته نمی شود،. در این حالت، معده نمی تواند محتویات را حفظ کند و باعث سوزش سر دل می شود. همچنین فشار وارد بر روی شکم، مخصوصا بعد از مصرف غذا، ممکن است باعث رفلاکس معده شود.
علائم و نشانه های رفلاکس معده
- حس سوزش در قفسه سینه، که معمولا بعد از غذا خوردن اتفاق می افتد، که ممکن است در هنگام شب این علائم تشدید شود .
- ایجاد مشکلاتی در بلع مواد غذایی
- برگشت مواد غذایی یا مایع ترش از معده به مری (طعم ترش و تلخ در دهان)
- احساس کردن یک توده در گلو (احساس این که غذا در گلو گیر کرده است)
- ممکن است باعث سرفه های شدید شود.
- خس خس سینه
عواملی که باعث ایجاد رفلاکس معده می شود
- مصرف نوشیدنی های الکلی، کافئین دار و نوشیدنی های گاز دار
- خوردن برخی غذا ها مانند شکلات، مرکبات، نعنا، پیاز، گوجه فرنگی، یا غذاهای تند و سرخ شده
- خوردن وعده های غذایی زیاد
- زود غذا خوردن قبل از خواب
- پس از غذا خوردن بلافاصله دراز کشیدن
- مصرف برخی دارو ها، از جمله آسپرین و دارو های خاص مورد نیاز برای آسم، فشار خون بالا، آلرژی، افسردگی، ایجاد شدن اختلال در خواب
- افزایش فشار روی شکم ناشی از اضافه وزن، چاقی یا بارداری
- سیگار کشیدن و یا استنشاق دود می تواند با انجام دادن مواردی مانند: آسیب رساندن به غشاهای مخاطی، افزایش دادن ترشح اسید، کاهش فعالیت و عملکرد عضلات اسفنکتر تحتانی مری یاLES، می شود. همچنین خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.