دلایل اصلی چاقی شکم و راهکارهای درمان آن
در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد دلایل اصلی چاقی شکم، راهکارهایی برای درمان چاقی شکم با روش جراحی چاقی و به برسی دلایل اصلی چاقی شکم باید گفت که چاقی شکمی یا مرکزی با چربی بیش از حد بدن در دور کمر مشخص می شود، صحبت می کند.
چاقی شکمی با شکمی بزرگ یکی از بدترین نوع چاقی است که با پیامدهای نارسایی سلامتی متفاوتی همراه است. چاقی مرکزی منجر به افزایش خطر عوارض سلامتی مانند سندرم متابولیک، فشار خون بالا، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و انواع سرطان می شود. چاقی شکمی همچنین می تواند به طور خاص باعث درد عصب نخاعی و کمردرد شود.
افسردگی و ناتوانی از دیگر خطرات بعدی چاقی مرکزی هستند. مهمتر از آن، چربی بیش از حد مرکزی بدن در نهایت در همه علل مرگ و میر زودرس نقش دارد. در این راستا، افراد مبتلا به چاقی شکمی نیاز مبرمی به جراحی چاقی با استفاده از اصلاح رفتار دارند.
تغییر در رژیم غذایی و انجام برخی ورزش ها در زندگی روزمره از مراحل ضروری است. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با دلایل اصلی چاقی شکم و راهکارهای درمان آن لازم است ادامه مطلب را دنبال کنید.
موارد حائز اهمیت در بررسی دلایل اصلی چاقی شکم
در بررسی دلایل اصلی چاقی شکم باید گفت که چاقی شکمی یا مرکزی با چربی بیش از حد بدن در دور کمر مشخص می شود. شیوع چربی که در اطراف اندام های شکمی انباشته می شود در سراسر جهان در حال افزایش است. مطالعات ارتباطی مبتنی بر ژن، ارتباط قوی بین ژن ها و چربی شکمی را نشان می دهد.
وراثت و ناهنجاری های هورمونی می تواند بر چربی شکم تأثیر بگذارد. رژیم های غذایی نامناسب مانند غذاهای پرکالری از دیگر عوامل خطر اصلی موثر در افزایش چاقی شکمی هستند. غذاهای با قند بالا مانند شیرینی، کیک، بیسکویت، پیتزا و چیپس می توانند سلول های چربی داخل شکم را به طور چشمگیری افزایش دهند. به نظر می رسد عادات سیگار کشیدن و مصرف الکل نیز چاقی مرکزی را با پیامدهای نامطلوب سلامتی افزایش می دهد.
در بررسی دلایل اصلی چاقی شکم باید گفت که پیشگیری و درمان چاقی شکمی ضروری است که این عمل با جراحی چاقی امکان پذیر است. راهبردهای کلیدی سلامت برای پیشگیری و مدیریت چاقی شکمی، به حداقل رساندن پرخوری و افزایش سطح فعالیت بدنی در زندگی روزمره است. در این راستا، مشاوره رفتاری برای ترویج یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی، راهبرد درمانی بسیار مفیدی برای کاهش چاقی شکمی در افراد مبتلا به چاقی مرکزی دارد.
سبک زندگی کم تحرک و چاقی شکمی
علاوه بر این، سبک زندگی کم تحرک مانند نشستن برای ساعات طولانی (یعنی تقاضای شغلی کم) باعث ایجاد چربی شکمی می شود که به مرور زمان چاقی مرکزی را تشدید می کند. افراد کم تحرک از نظر انرژی مصرفی روزانه کالری کمتری نسبت به افراد فعال می سوزانند که در طولانی مدت منجر به تجمع چربی شکم می شود. به طور کلی چربی مرکزی بدن به دلیل طولانی شدن الگوی سبک زندگی غیر فعال می تواند باعث بیماری های دیگر شود. این امر با جراحی چاقی در صورت لزوم قابل حل است.
بر این اساس، چاقی شکمی متابولیسم چربی طبیعی را تغییر می دهد که در آن سطوح کلسترول با چگالی کم را کاهش می یابد و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا در بدن افزایش می یابد. چاقی شکمی همچنین قند خون و تری گلیسیرید را افزایش می دهد که فرض می شود عوامل خطر اصلی برای سندرم متابولیک هستند.
در واقع، چاقی ارتباط نزدیکی با مقاومت به انسولین دارد که میتواند منجر به عدم تحمل گلوکز و دیابت نوع 2 در افراد چاق شود. علاوه بر این، چربی مرکزی بدن یک پیش بینی کننده قوی برای بروز سرطان های مختلف در میان جمعیت چاق و دارای اضافه وزن است. با توجه به این موضوع، شواهد رو به رشد نشان می دهد که چاقی شکمی با افزایش خطر ناتوانی در طول زندگی و کاهش بیشتر امید به زندگی تا حدی برای افراد مرد مرتبط است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.