لیراگلوتاید

در این نوشته دکتر شهاب شهابی در مورد تاثیرات لیراگلوتاید صحبت میکند.

دکتر شهاب شهابی

لیراگلوتاید بدون کاهش وزن منجر به افزایش حساسیت به انسولین می شود

محققان مرکز پزشکی دانشگاه وانربیلت نشان داده‌اند که آگونیست گیرنده پپتید-۱ شبه گلوکاگون (GLP-1R) عضوی از دسته‌ای از داروهایی که برای درمان دیابت نوع ۲ و چاقی استفاده می‌شود، می‌تواند منجر به بهبود سریع حساسیت به انسولین شود.

حساسیت به انسولین این است که سلولهای پاسخگو به انسولین ، هورمون اساسی هستند که سطح قند خون را کنترل می کند. افزایش حساسیت به انسولین به این معنی است که انسولین می تواند به طور مؤثر قند خون را کاهش دهد. کاهش حساسیت به انسولین یا مقاومت به انسولین یکی از ویژگی های دیابت نوع 2 است. بنابراین ، حساسیت به انسولین بهبود یافته می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یا بهبود درمان آن را کاهش دهد.

لیراگلوتاید

دکتر شهاب شهابی جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی

داروی لیراگلوتاید

آگونیست های GLP-1R داروهایی هستند که بر متابولیسم تأثیر می گذارند ، مانند کاهش قند خون با ترویج ترشح انسولین. مهارکننده‌های دی پپتیدیل پپتیداز 4 (DPP-4) از تخریب GLP-1 درون‌زای بدن و همچنین سایر هورمون‌های پپتیدی مانند پپتید انسولینوتروپیک وابسته به گلوکز (GIP) جلوگیری می‌کنند.

“ما می دانیم که آگونیست های GLP-1R باعث کاهش وزن می شوند، اما با شگفتی متوجه شدیم که لیراگلوتید آگونیست GLP-1R نیز اثرات سریعی بر حساسیت انسولین دارد، مستقل از کاهش وزن. این اثر مستلزم فعال شدن گیرنده GLP-1 است، اما دکتر مونا مشایخی، استادیار پزشکی در بخش دیابت، غدد درون ریز و متابولیسم، گفت: افزایش GLP-1 درون زا بدن از طریق استفاده از مهارکننده DPP4 سیتاگلیپتین، به اثرات مشابهی دست نمی یابد. احتمالاً سایر آگونیست‌های GLP-1R، اثرات متابولیکی مهمی دارند، به گونه‌ای که با افزایش سطح درون‌زای GLP-1 متفاوت است، حتی اگر از همان گیرنده استفاده می‌کنند. تحقیقات آینده بر مکانیسم های بالقوه در مورد چگونگی آگونیست های GLP-1R در بهبود حساسیت به انسولین مستقل از کاهش وزن متمرکز خواهد شد. “

هشتاد و هشت فرد مبتلا به چاقی و پیش دیابت به مدت 14 هفته برای دریافت آگونیست GLP-1R لیراگلوتید، مهارکننده دی پپتیدیل پپتیداز 4 (DPP-4) سیتاگلیپتین یا کاهش وزن بدون دارو با استفاده از یک رژیم غذایی کم کالری به صورت تصادفی انتخاب شدند.

برای بررسی بیشتر اثرات وابسته به GLP-1R درمان‌ها، اگزندین آنتاگونیست GLP-1R و دارونما در یک مطالعه متقاطع دو در دو در طول آزمایش‌های غذای مخلوط داده شد. مطالعات متقاطع اجازه می دهد تا پاسخ یک موضوع به درمان A با پاسخ همان موضوع به درمان B مقایسه شود.

نشان داده شد که لیراگلوتاید به سرعت حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و همچنین گلوکز خون را طی دو هفته از شروع درمان و قبل از کاهش وزن کاهش می دهد.

بخش مهمی از مطلب

متن

متن

درمان هموروئید - درمان همورویید
جراح چاقی و متابولیک | فلوشیپ جراح لاپاراسکوپی تهران | جراح لاغریدکتر شهاب شهابی

انواع جراحی های چاقی

انواع جراحی های باریاتریک (چاقی)   اعمال جراحی چاقی به سه دسته ی کلی تقسیم می شوند: _ اعمال محدود کننده _ اعمال سوء جذبی _ اعمال ترکیبی(محدود کننده + سوء جذبی)   آیا من کاندید مناسبی برای اعمال جراحی چاقی محسوب می شوم؟   اعمال جر…
جراحی کاهش وزن مناسب چه کسانی است؟ | افراد کاندید جراحی لاغری | جراحی باریاتریک | اندیکاسیون جراحی چاقی | کاندید عمل جراحی لاغری | جراحی کوچک کردن معدهدکتر شهاب شهابی

معاینه، درمان و علائم فتق (هرنی)

روش های مختلف درمان فتق (هرنی) چیست؟ اگر فتق، درمان نشود، ممکن بخشی از روده شما در دیواره شکم به دام بیافتد. اگر قسمت گیر کرده روده شما جریان خون کافی دریافت نکند، این امر باعث می‌شود که بافت روده سیاه  یا پاره شود. لائم ايسکمی (کاهش خون رسانی) و کم خو…

انواع فتق های جدار شکم (هرنی شکمی)

فتق جدار شکمی ( هرنی شکمی ) چیست؟ فتق های جدار شکم  (به انگلیسی هرنی :Hernia) زمانی اتفاق می افتد که لایه های درونی عضله شکمی ضعیف شده ، منجر به تورم یا پارگی شود . همانطور که تیوپ از داخل به تایر آسیب دیده فشار می آورد ، لایه داخلی شکم هم به…

چه کسانی میتوانند جراحی لاپاروسکوپی انجام دهند؟

جراحی لاپاروسکوپی مناسب چه کسانی است؟ جراحی لاپاراسکوپی دو کاربرد دارد چرا که می تواند همزمان هم برای تشخیص بیماری و هم برای درمان بیماری شما به کار رود.امروزه اکثر اعمال جراحی شامل انواع جراحی های چاقی و متابولیک  ،جراحی کانسرهای (سرطان…
جراحی چاقی و باریاتریک ، درمان جراحی چاقی

مقدمه ای بر جراحی های چاقی (باریاتریک)

با افزایش افراد چاق در جوامع پیشرفته نیاز به درمان جراحی چاقی در اغلب جوامع نسبت به قبل افزایش چشمگیری داشته است به طبع روش های کم خطر تر از قبیل رژیم ورزش و تغییرات رفتار ی وتغییرات شیوه زندگی  نسبت به اعمال جراحی در اولویت قرار دارند.طبق آ…
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *